woensdag 8 september 2010

Bent u bereid om de eerste stap te zetten?

Een van de belangrijkste oorzaken voor stilstand (... en dus achteruitgang!) bij bedrijven en instellingen is het simpele feit dat niemand het initiatief neemt om de eerste stap te zetten.

Ter vergelijking met ons dagelijkse leven:  iedereen weet dat minder en gezonder eten en drinken, meer bewegen, niet roken, minder stress en goed rusten noodzakelijk zijn voor onze gezondheid. Toch slagen weinigen erin om echt een start te maken en nog minder om het ook vol te houden.





In een artikel dat ik later publiceer zal ik ingaan op het volhouden van veranderingen / verbeteringen. Dit artikel gaat over het zetten van de cruciale eerste stap. Hieronder heb ik een lijst opgenomen met redenen (soms ook smoezen) waardoor mensen niet starten met het zetten van de eerste stap naar duurzame verbeteringen binnen hun organisatie:
  1. We hebben het altijd zo gedaan en het heeft tot nu toe altijd gewerkt...
  2. Waarom zou ik de eerste stap zetten...
  3. Er zijn al zoveel pogingen gedaan en die hebben ook niets opgeleverd...
  4. We zijn te druk met andere zaken...
  5. Het is nu niet het juiste moment... 
  6. Wat als het niet lukt om echt te verbeteren...
  7. De kosten gaan voor de baat uit en dat kan op dit moment niet...
  8. We hebben geen idee hoe we het moeten aanpakken...
Uiteraard zijn er meer aanleidingen waardoor mensen niet starten met het doorvoeren van echte verbeteringen. Wat zijn voor u de belangrijkste redenen om niet te starten?

Als u wel bereid bent om te starten met het duurzaam verbeteren en u wilt een compleet uitgewerkte aanpak om u daarbij te ondersteunen kunt u altijd contact met me opnemen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten